Over Vien0

Eten en drinken brengt mensen samen

Daar ben ik van overtuigd. En dat we kennis en informatie kunnen delen over producten en

ingrediënten door leuke, unieke en spannende concepten te introduceren.

 

Achtergrond

Na mijn opleidingen aan De Rooi Pannen in Eindhoven begon ik in 2013 aan een nieuwe uitdaging. Food Innovation met specialisatie Food & Design aan de HAS Hogeschool. Door mijn achtergrond in de horeca ontwikkelde ik tijdens mijn opleiding graag nieuwe producten en concepten voor deze branche. Ik heb jaren gewerkt in de horeca op verschillende niveaus en functies. Hier zag ik een vaak terugkerend probleem. Namelijk het aanbod in alcoholvrije dranken en de keuzes die gasten hierin hebben. Tijdens mijn afstudeeropdracht aan de HAS Hogeschool ontwikkelde ik Vien0®, waarmee ik in mei 2017 mijn eigen bedrijf gestart ben. 

Anne van der Wijst, eigenaresse Vien0®

Product

De productie van Vien0® is geïnspireerd op de bereidingswijze van wijn.

Het assortiment witte, rosé, rode en dessert Vien0®’s is gebaseerd op de fruitaroma’s van bekende druivenrassen.

 

Alle Vien0®’s worden geproduceerd door vers groenten- en fruitsap te fermenteren.

Dat wil zeggen dat de natuurlijke suikers aanwezig in het sap voor een groot gedeelte omgezet worden in zuren. Hierdoor ontstaat een drank die minder zoet is en licht verteerbaar is. Door de dranken daarna te infuseren met kruiden of specerijen krijg je een unieke drank met diepgang en complexe smaken.

 

Reststromen & Lokaal geteelt

Bij de productie van Vien0® wordt bij voorkeur zoveel mogelijk gebruik gemaakt van reststromen.

 

Doe-boerderij An 't Hoag in Rijkevoort teelt o.a. de venkel, rode biet, knolselderij en winterpeen. Dit doen ze op kleine schaal op een natuurlijke, verantwoorde manier. 

Deze doe-boerderij is in de eerste plaats een kleinschalige boerderij, waar ze naast de agrarische productie, zorg en begeleiding geven aan mensen met een sociale, lichamelijke of psychische hulpvraag.

 

 

 

2018 - Vien0 ® - All rights reserved.